Long Tail Keywords Nedir? Neden Önemlidir?

Sıklıkla arama hacmi yüksek olan kısa kuyruk anahtar kelimeleri olarak adlandırılan short tail keywords, genellikle tek veya iki kelimeden oluşur. Diğer taraftan, genelde üç veya daha fazla kelime içeren ve daha düşük arama hacimlerine sahip olan anahtar kelimeler long tail keywords “Uzun Kuyruk Anahtar Kelime” olarak bilinir.

Araştırmalar, uzun kuyruklu anahtar kelimelerin Google’daki arama sorgularının büyük bir kısmını oluşturduğunu göstermektedir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, daha spesifik ve daha az rekabetçi olduğundan, daha hedefli bir kitleyi hedefler ve genellikle daha yüksek dönüşüm oranları sağlar. Rakiplerle rekabet etmek yerine, uzun kuyruklu anahtar kelimelerle daha etkili sonuçlar elde edilebilir. Bu anahtar kelimeleri kullanarak web sitesi trafiğini artırabilir ve rekabet avantajı sağlayabilirsiniz.

Long Tail Keywords Neden Önemli?

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, genellikle daha kısa ve genel anahtar kelimelere göre daha düşük arama hacimlerine sahiptir. Bu durum, genellikle ilgili anahtar kelimedeki rekabetin de daha düşük olduğu anlamına gelir. Aşağıdaki örnek anahtar kelimelerde görülebileceği gibi, aynı kelimeler içeren kullanıcı sorgularında anahtar kelime sayısı arttıkça arama hacmi de doğru orantılı olarak azalır. Bu durum, belki de birçok kişi için ilgili kelimenin çekiciliğini azaltabilir. Ancak, düşük arama hacmiyle birlikte genellikle rekabetin daha düşük olması, istenilen başarıya daha hızlı ulaşmayı sağlayabilir. Aşağıdaki görsel, anahtar kelime sayısının artmasıyla birlikte daha az rekabetle karşılaşacağınızı açıkça göstermektedir.

 

long tail keywords

 

Geçmişte, Google’ın sıralama algoritmasının anahtar kelime dağılımı ve yoğunluğuna odaklandığı düşünülüyordu. Ancak günümüzde, Google kullanıcının deneyimini daha fazla önemsiyor. Artık yalnızca meta etiketleri, anahtar kelimeler veya başlıklara odaklanılmıyor. Paragraf bazlı taramalar da gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte, içeriğin kalitesinin SEO kriterlerinden ödün vermemesi önemlidir.

 

Long tail anahtar kelimeler, kullanıcıların aramalarını daha spesifik hale getirerek Google ve diğer arama motorlarında yapacakları aramaları ifade eder.

SEO’da Long Tail Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

Özel anahtar kelimelerle hedef kitlenizi genişleterek, daha nitelikli trafik elde edebilirsiniz. Aynı zamanda spesifik aramalara yönelik içerik sunarak dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz.

 

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, içeriğinizin odaklandığı alanı Google’a net bir şekilde ileterek, arama sonuçlarında daha belirgin bir konum elde etmenizi sağlar. Spesifik tercihler, spesifik geri dönüşler demektir. Bu sayede ziyaretçileriniz aradıkları şeyi bulduklarında dönüşüm olasılıkları artar. Düşük hemen çıkma oranları ve yüksek dönüşüm oranlarına sahip siteler, SEO açısından da daha güçlü bir konuma gelirler. Üstelik, uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullanarak, arama motoru sonuçlarında daha üst sıralara çıkmak ‘daha az harcama ile daha fazlasını elde etmenin’ bir yoludur. Bu stratejiyi uygularken, hedef kitlenizi tam olarak yakalayabilirsiniz.