E-Ticaret Danışmanlık Hizmeti

E-Ticaret; işletmenin ölçeği, içinde yer aldığı sektör ya da fonksiyonu fark etmeksizin geleneksel ticaretin yerini almaya devam ediyor. Yerel işletmelerden uluslararası markalara kadar pek çok işletme ve kuruluş için e-ticaret temel bir unsur haline geldi. Dolayısıyla iş modelini yönlendirecek ve belki bütün bir iş planını etkileyecek olan bu ticaret yöntemi, ciddi uzmanlık gerektiren bir alan. E-Ticaret danışmanlığı hizmeti tam da bu noktada gündeme geliyor.

E-Ticaret danışmanlığı; etkilediği marka imajı, çıktılara olumlu etkisi gibi özellikleri ile markaların neredeyse tamamı için hayati bir önem teşkil eden bir hizmettir. Elektronik platformda ticaret yapmayı düşünen ya da mevcut e-ticaret sitesini güçlendirmek isteyen kişiler için e-ticaret danışmanlığı önemli bir ihtiyaç olmaktadır.

Buna ek olarak, ürünler üzerinden e-ticaret yükünü çıkarıp yalnızca ürünün gönderimi ve fatura kesim sürecine odaklanmak isteyen firmalar için de e-ticaret danışmanlığı faydalıdır. Bu nedenle pek çok kişi ve işletme yurt dışı e-ticaret danışmanlık ajansı, stoksuz e-ticaret danışmanlığı gibi aramalar yapmaktadır. Creamake ekibi, bu arayışı güvenilir bir danışmanlık hizmeti ile sonlandırmayı başarır.

E-Ticaret Danışmanlığı Nedir? Ne İşe Yarar?

E-Ticaret Danismanlik Hizmeti Nedir - Creamake E-Ticaret Ajansı Antalya E-Ticaret Danışmanlığı

E-Ticaret danışmanlığı, elektronik ortamda gerçekleştirilen ticari işlemlerin maksimum verim ile sonuçlanmasına odaklanan bir hizmettir. Durum böyleyken e-ticaret uzmanları, gerekli araç ve stratejiler ile markanın elektronik görünürlüğünün artmasından reklam optimizasyonuna kadar pek çok konuda plan üretirler. Bu planlar, işletmenin elektronik ticaret sektöründe öne geçmesini hedeflemektedir.

E-Ticaret danışmanlığı; markanın satış kanallarının yönetimi sürecinde destek veren bir hizmettir. Fakat bu kanalların çeşitliliği ve kompleks bir yapıda olması, deneyimli ve alanında uzman bir ekip gerektirir. Bu noktada Creamake ekibinde yer alan e-ticaret danışmanları, çok sayıda hizmet ile katkı sunmaktadır. Müşteri odaklı e-ticaret hizmetine yönelerek, işletmenin ticaret kapasitesi artırılırken aynı zamanda hedef kitleye nokta atışı ticaret ulaştırılması hedeflenir.

E-Ticaret platformunu maksimum kalite ve verime ulaştırmak isteyen kişilerin en merak ettiği konu başlıklarından biri de e-ticaret danışmanlık ücretleri olmaktadır. Bu noktada Creamake ekibi, müşteri memnuniyetini hedefleyen ücret politikası belirlemiştir. Ücret, hizmetin kapsamı ve içeriği ya da e-ticaret sitesinin özgün özellikleri doğrultusunda değişebilmektedir. Ücretle ilgili detaylı bilgi almak adına web sitemizin iletişim bilgileri aracılığı ile bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret Danışmanlığı Kapsamında Hangi Hizmetleri Sunuyoruz?

E-Ticaret Danismanligi Hizmetinde Neler Sunuyoruz - Creamake E-Ticaret Ajansı Antalya E-Ticaret Danışmanlığı

E-Ticaret sektörü, son yıllarda durmaksızın genişleyen ve ilerleyen bir sektördür. Geleneksel ticaret yöntemlerinin dışına çıkan e-ticaret süreci, kapsamlı ve detay odaklı bir çalıştırma gerektirmektedir. Bu durum, e-ticaret danışmanlığının da kapsamını doğrudan genişletir. Creamake, e-ticaret danışmanlığı hizmetleri arasında;

  • Sektör ve rakip araştırması,
  • Reklam yönetimi ve planlaması,
  • SEO (Arama motoru optimizasyonu),
  • Finsans yönetimi,
  • E-Ticaret stratejileri gibi çok sayıda başlık bulunmaktadır.

Creamake ekibi olarak e-ticaret danışmanlığının yanı sıra SEO, sosyal medya, pazar yönetimi gibi çok sayıda hizmet sunuyoruz. Bu nedenle sözü geçen alanlarda uzman kişilerin ekibimizdeki önemli yeri, e-ticaret danışmanlığı sürecine de olumlu bir etki yaratmaktadır. Bu şekilde e-ticaret sitenize bütünlükçü bir yaklaşım ile planlama ve geliştirme hizmeti verilmektedir. Böylece eksik bir detay kalmaması ve sitenizin bulunduğu sektörde öne çıkarılması mümkün olmaktadır.

E-Ticaret Planlaması ve Stratejileri

E-Ticaret danışmanlığı sürecinin kilit noktalarından birini e-ticaret planlaması ve stratejileri başlığı oluşturur. Markanın tanınırlığının, güvenilirliğinin, prestijinin ve bu doğrultuda satışlarının artırılması temel hedeftir. Creamake e-ticaret stratejisi oluşturma sürecinde;

  • Müşteri kazanımı ve sürdürülebilirliğin sağlanması,
  • Müşterinin bağlılığının test edilmesi,
  • Elektronik ortam müşterisinin dijital süreçlerinin kolaylaştırılması,
  • Alınan siparişin başarıyla teslimi gibi konu başlıkları ile müşteri odaklı bir e-ticaret planlaması sağlar.

Ciddi bir dikkat ve araştırma gereken e-ticaret planlaması, markanın özelliklerine göre özelleştirilir. Bu sayede ait olduğu sektörde öncü hale gelmesi amaçlanır.

Sektör ve Rakip Araştırması

Bir e-ticaret sitesinin başarılı olması için sitenin ve planların geliştirilmesi oldukça önemlidir. Fakat en az bu kadar dikkate alınması gereken bir diğer konu, rakip analizi ve sektör analizidir. Sektör ve rakip araştırmasının eksiksiz tamamlanması halinde e-ticaret platformunuzun artı ve eksilerini objektif şekilde ölçe şansınız doğar. Aynı sektörde bulunan farklı işletmelerin hamleleri, sektörün genelini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle araştırmanın başarılı bir şekilde tamamlanması, geleceğe yönelik adımlarınızın sağlamlaşmasını da sağlayacaktır.

Son olarak sektör ve rakip analizinin tamamlanması ile tüketici davranışının aydınlatılması mümkündür. Böylece müşteri beklentilerinin detaylı analizi yapılarak e-ticaret siteniz geliştirilebilecektir.

Kurumsal Marka Yönetimi

Markanın durumu, e-ticaretin süreç ve sonucu üzerinde direkt etkilidir. Öte yandan markanın durumu ne denli kaliteli özelliklere sahip olursa olsun, kurumsal bir şekilde yönetilmediği takdirde tüketicilerin güvenini kazanması mümkün olmayabilir. Bu nedenle kurumsal marka yönetimi, e-ticaretin temel noktalarından birini oluşturur. Kurumsal marka yönetimi, sosyal medya kullanımından ürün siparişine kadar her adımda izlenmesi gereken bir işlemdir.

Reklam Yönetimi

Herhangi bir web sitesinde karşımıza çıkan özelleştirilmiş reklamlar, alışveriş alışkanlıklarımız üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra televizyon, podcast ve diğer sosyal medya araçları da reklam için uygun ve yaygın platformlardır. Bu doğrultuda var olan reklam yöntemlerini iyi değerlendirmek, e-ticaret sitenizin verimini arttırma işleminin sac ayaklarından birini oluşturur.

Arama Motoru Optimizasyonu

SEO olarak da bilinen arama motoru optimizasyonu, bir web sitesinin sıralamasını yükseltme sürecini belirtir. Sıralama yükseltme sırasında organik akış sağlanarak ziyaretçi sayısı, sayfada kalma süresi gibi unsurlar hesaba katılır. Bu şekilde ilgili ürün ya da hizmeti talep eden potansiyel müşteri, e-ticaret sitenize kolaylıkla ulaşabilir. Son derece ayrıntılı bir süreç olan SEO, kapsamlı bir araştırma gerektirmektedir.

Finans Yönetimi

E-Ticaret, geleneksel ticaret biçimlerinde olduğu gibi finans ve muhasebeye doğrudan bağlıdır. Bu nedenle finans yönetimi ve bütçe planlaması yapılmadan, e-ticaret sürecinin bütününü kapsayacak bir başarı sağlanması oldukça zordur. Finans yönetimi sırasında tüketicinin davranışını hesaplamak kadar markanın finans alışkanlıklarını da hesaba katmak ve detaylı bir plan hazırlamak gerekmektedir.