Google Ads Hesabınızı Optimize Etmenin 10 Gelişmiş Yolu

İşte Google Ads kampanyalarınızın büyük sonuçlar elde etmesine yardımcı olabilecek optimizasyonu artırmak için 10 başarılı ipucu.

Google Ads, her ölçekteki işletme için hala en önemli platformlardan biri olmaya devam ediyor. Ancak sürekli güncellemeler, artan otomasyon ve birçok “geleneksel” kontrol mekanizmasının kaybedilmesiyle, yatırım ve getiri arasında doğru dengeyi bulmak son derece zor olabilir.

 

İşte Google Ads kampanyalarında büyük sonuçlar elde etmeye yardımcı olan 10 ileri düzey strateji.

1. En İyi Optimizasyon Aracı Veridir – Bu Yüzden Makinenin Öğrenmesine Yardımcı Olun.

Makinelere mümkün olan en iyi verileri sağlamak son derece önemlidir. Google’ın en iyi verileri elde etmenizi sağlamak için dört kullanışlı aracı:

Dönüşüm Eylem Seti

Bu yeterince kullanılmayan seçenek, dönüşümleri dönüşüm hunisinde benzer bir aşama için gruplandırmanıza ve farklı hedeflere sahip olmanıza olanak tanır. Böylece ilgili kampanyayı, başka veriler gelip kafa karıştırıcı olmadan alakalı bir hedef kümesine doğru gerçekten optimize edersiniz.

Gelişmiş Dönüşüm

Herhangi bir CRM(Müşteri Listesi)’yi doğrudan Google Ads’e bağlamanıza ve birincil optimizasyon etkinliklerini ayarlamanıza izin verdiği için, Her müşteri için gelişmiş dönüşüm kullanmanız oldukça verimli olacaktır.

 

Bu, aslında makinelere daha akıllı teklifler ve daha akıllı kararlar vermeleri için ihtiyaç duydukları verileri verdiğiniz anlamına gelir, böylece gittikçe daha az önemsiz müşteri adayı alırsınız. Dürüst olmak gerekirse, gereksiz müşteri adaylarından kaçınmanın en büyük yollarından biri, yalnızca gelişmiş dönüşümleri(Müşteri Listeleri) kullanmaktır. Birincil dönüşüm eylemi uyguladıktan sonraki 45 gün içinde önemsiz müşteri adaylarında %75 azalma görülmektedir.

Akıllı İş Verileri

Dijital pazarlamacılar, dijital pazarlama ajansları iş verilerini Google Analytics’e ve buna bağlı olarak Google Ads’e aktarabilir.

 

Bunu yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Makinelere ne kadar çok veri verirseniz, o kadar iyi optimize edebilirler.

Çevrimdışı Dönüşüm İçe Aktarma

Gelişmiş dönüştürme, bu süreçteki ilk adımdır ve ardından dönüştürme ayarlaması gelir. Bu, dönüşüm değerini yukarı veya aşağı ayarlayabilmeniz için yeniden ifade etmenize olanak tanır.

Kusurlu verileri kaldırabilirsiniz:

Örneğin, biri yanlışlıkla iki satın alma işlemi yaparsa, birini geri çekebilirsiniz. Google’a verdiğiniz her verinin, aksini söylemediğiniz sürece, yanlış veri işlenmeye devam edecektir. Bu nedenle, Google’a ilk başta söylediklerinizle gerçekte olanlar arasında bir tutarsızlık varsa, bunu değiştirmek için dönüşüm ayarlamalarını kullanın.

2.Arama Motorlarını Sizin İçin Önemli Olan Şeylere Odaklamak İçin Verileri Kullanın

Arama Motorlarini Sizin İçin Önemli Olan Şeylere Odaklamak (1)

 

Bu, hem B2B hem de B2C işletmeleri için güçlü bir yaklaşımdır çünkü dijital pazarlamacıların, işletmelerinin benzersiz verilerine göre algoritmaların nasıl teklif verdiğine ilişkin daha küçük ayarlamalar yapmasına olanak tanır.

 

Her işletmenin farklı değer yapıları vardır. Birincisi, bunların ne olduğunu anlayabilmek ve ikincisi, bunları doğru dönüşüm kurallarına çevirebilmek Google Ads kampanyanızdan çok daha fazlasını elde etmenizi sağlar.
Google Ads hesaplarını incelediğimizde %10’dan azının doğru dönüşümleri kullandığını söyleyebilirim. Çok güçlüler ve çok az kullanılıyorlar.

3. Veri Merkezli Bir Temel Üzerine Kitle ve İş Bilgilerini Katmanlayın

İçeriğinizi daha iyi ve daha hızlı optimize etmesi için Google’a ihtiyaç duyduğu verileri verin; sonuçta bu, dijital pazarlamacıların kampanyalarından daha iyi sonuçlar almasını sağlayacaktır.

 

Bunu yapmanın en iyi yolu, ürün türü, fiyat, alıcı türü vb. gibi müşterilerin ürünlerinizi nasıl satın aldığına ilişkin kategori bilgilerinizi katmanlara ayırmaktır.

 

Önemli olan, makineye içinde çalışabileceği bir yapı vermek için işinizle ilgili verileri hedef kitlenizle ilgili verilerle birleştirmenizdir. Müşterilerin ürünlerinizi nasıl satın aldığına ve ürünlerinizden nasıl para kazandığınıza ilişkin bilgileri katmanlara ayırdığınızda, Yapay zeka daha iyi çalışacaktır.

4. Kampanyanızda Aktif Olarak EBM veya ROAS’ı Kullanın

Çok fazla reklamveren, otomasyon ve otomatik teklif verme stratejilerini yanlış şekilde kullanıyor. Şirketinizin en çok başarıya ulaştığı kampanyaları değerlendirerek, düşük EBM hedefinin veya yüksek ROAS hedeflerini kullanmanız gerekmekte.

 

En yüksek önceliğe sahip kampanyalarınız, en yüksek hedef EBM’yi veya en düşük hedef ROAS’ı almalıdır çünkü bu, onların hizmet verme eşiğini, iş verilerinize ve işletmenizin benzersiz maliyet yapılarına ve değer yapısına göre tolere edebileceğiniz en düşük seviyeye düşürür. Bu yapının gerçekten karlı bir şekilde çalışmasının tek yolu, işletmenizin rakamlarını bilmeniz ve onlara güvenebilmenizdir.

Bu EBM’leri veya ROAS hedeflerini nasıl belirleyeceğinizi düşünmeye başladığınızda, Google’ın Bütçe Simülatörü gerçekten işe yaramakta. Ama unutmayın, optimal harcamanın ötesindeki her şey verimsizliğe ve kayba neden olur. Kazandıklarınızı geri vermeye başlarsınız. Bu nedenle, doğru hedef EBM’yi elde etmek çok önemlidir. Bunun nerede olduğunu anlamak için bütçe simülatörünü kullanın.

5. TBM’lerin Reklam Bütçenizi Bitirmesine İzin Vermeyin

İyi bir şekilde olmasa da, reklam hesabınızı havaya uçurabilecek gereksiz TBM’leri önleyerek kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanın.

 

Portföyünüzdeki herhangi bir otomatik strateji için bir minimum ve maksimum teklif belirleyerek bunu yapabilirsiniz.

 

Bu özelliği kullandığınız taktirde bir sigorta işlevi görecektir reklam bütçenizi bir anda bitirmeyecektir.

6. Öğrenme Süresini En Aza İndirmek için Doğru ve Modern bir Yapı Kullanın

Verilerinizi ne kadar çok bölerseniz, makinelerin ondan öğrenmesi o kadar zor olur. Bu nedenle dijital pazarlamacıların, gerekli noktalarda parçalanma ve segmentasyonu en aza indirmeye odaklanması ve bunu haklı çıkaran gerçek bir marjinal getiri sağlaması gerekiyor.

7. Her Zaman Hedef Kitle Ekleyin

Anahtar kelimeler yerine insanları hedeflediğinizi unutmamanız gerekiyor ve bu nedenle kitle araçlarını daha etkili kullanmanız önemlidir. Bunu yapmanın bir yolu, GA4’e girmek ve tahmini kitleleri kullanmaktır.

 

GA4 size, hangi kitlelerin pazarlama faaliyetlerinize katılma olasılığının yüksek olduğunu ve hangi kullanıcıların önümüzdeki yedi gün içinde web sitenize geri dönme olasılığının düşük olduğunu söyleyebilir.

 

Belirli kitlelerin Google’da aradıklarına göre özel segmentler de oluşturabilir. Alternatif olarak, hangi kitlenin belirli web sitelerine göz attığını veya belirli türde uygulamaları kullandığını belirleyebilirler.

8. Neyi hariç tuttuğunuz, neleri dahil ettiğinizden daha önemlidir(Negatif Anahtar Kelimeler)

Makineler giderek genişledikçe, eşleşme türleri değişmeye devam ettikçe, negatifler çok ama çok önemli hale geliyor.

 

Neyi hariç tutacağınız hakkında daha fazla düşünün. Yapay Zeka, dahil etmeniz gereken şeyleri bulmakta çok iyi ancak burda bize düşen dışarıda kalması gereken şeyleri aramak.

9. Duyarlı Arama Ağı Reklamlarınızı Test Edin

Duyarlı arama ağı reklamlarınızın kreatiflerini test etmek ve optimize etmek kampanya sağlığı için gerçekten önemlidir. Reklam başlıklarını, görselleri, açıklamaları ve performansını test edebileceğiniz diğer öğeleri birbiriyle kıyaslamayı ihmal etmeyin.

10. Reklam Gruplarını Test Ettiğinizden Emin Olun

Reklamverenler için, özellikle daha küçük hesaplarda çalışanlar için, Duyarlı arama ağı test yapılarına sahip olmak çok önemlidir. Bunu yapmanın en iyi yolu, başlıklarınızda ve açıklamalarınızda kalıplar aramak ve tüm kreatifleri karşılaştırarak test etmektir.

 

Bu size istatistiksel önemi daha hızlı verir ve öğrendiklerinizi alıp hesabınız genelinde uygulamanıza olanak tanır.

 

Son olarak bu adımları uyguladığınız taktirde ciddi anlamda tasarruflar elde edebilir ve sürdürülebilir bir kampanya modeli yaratmış olursunuz.

 

Google Ads reklam yönetimi için uzmana ihtiyacınız varsa dijital reklam yönetimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) Creamake Yazılım Teknoloji Ltd. Şti.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.